Noua descoperire a cercetatorilor: Sexul te face mai inteligent

Image
O descoperire recenta pune sexul intr-o noua lumina. Conform cercetatorilor de la Universitatea din Maryland, sexul ajuta la producerea de noi neuroni si imbunatateste memoria de lunga durata.

Studiul a avut ca subiecti persoane de varsta mijlocie si s-a constatat ca dupa o partida de sex au luat nastere noi neuroni.Totusi … “Daca esti mai inteligent nu inseamna neaparat ca vei face mai mult sex. De fapt, s-a constatat chiar ca adolescentii cu un grad ridicat de inteligenta amana inceperea activitatii sexuale.”, noteaza site-ul theatlantic.com.

Psihologul Tracey Shors declara intr-o conferinta a Society for Neuroscience ca este nevoie de multa munca pentru ca celulele creierului sa nu moara:

“Poti sa ajuti la nasterea unor noi celule cu mult exercitiu, Prozac si sex. Daca iti tii creierul in forma vei tine in viata mai multi neuroni nou produsi iar daca le vei face pe amandoua, vei beneficia de ambele efecte: vei produce mai multi neuroni si vei mentine mai multi neuroni in viata.”, spune psihologul Tracey Shors.

Un alt studiu publicat anul trecut a scos la iveala faptul ca actul sexual contracareaza efectele stresului asupra creierului, cel putin in cazul soarecilor, cei care au fost de aceasta data subiectii acestui studiu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s