Scara către Rai: Cum arată scara cu 3.922 de trepte

În Hawaii, trasee deosebite pentru drumeţii se întâlnesc la tot pasul. Există o multitudine de rute perfecte pentru a vedea răsăritul sau apusul, pentru adrenalină sau pentru relaxare, pentru antrenament sau doar pentru plimbare, dar există un traseu care oferă câte puţin din fiecare: un peisaj superb, adrenalină, relaxare, secret şi chiar ilegalitate, relateazăHuffington Post.

Scara Haiku din O’ahu, supranumită şi Stairway to Heaven, scara către Rai, este în topul preferinţelor celor pasionaţi de drumeţii. Aflată în munţii Ko’olau, acoperiţi de o vegetaţie luxuriantă, scara cu 3.922 de trepte conduce către vârful Puu Keahiakahoe. Construcţia, realizată iniţial din lemn, a fost amplasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru ca soldaţii să poată avea acces la o antenă radio aflată pe munte. În anii ’50, după închiderea bazei militare, scara a trecut în proprietatea Pazei de Coastă, care a decis înlocuirea treptelor cu unele din oţel şi amplasarea unor rampe în anumite zone.

Baza Pazei de Coasta s-a închis, la rândul ei, în anii ’80, accesul publicului fiind interzis începând cu 1987. Intrarea este blocată şi păzită de un agent de securitate pe timpul zilei. Asta nu îi împiedică însă pe amatorii de senzaţii tari şi pe cei pasionaţi de fotografie, care se strecoară în timpul nopţii şi admiră răsăritul din vârful scării.

Prima porţiune este dificilă, necesitând escaladarea aproape verticală a unui versant abrupt. Scara trece apoi pe deasupra autostrăzii şi şerpuieşte de-a lungul crestei. Munţii, norii şi oceanul, în depărtare, formează o privelişte incredibilă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s