Ce trebuie să ştii înainte să te muţi cu iubitul tău

Mutatul împreună reprezintă un pas uriaş în viaţa de cuplu. Da, pare ceva nou şi romantic, dar este şi o decizie… pe termen lung. Din acest motiv, poate că ar fi mai bine să stabiliţi încă de la început câteva reguli.

  1.  Împărţiţi responsabilităţile. Înainte de te muta împreună cu iubitul tău, trebuie să ştii că de-acum înainte nu mai eşti singură şi trebuie să puneţi la punct aspectele „organizaţionale“. Vorbeşte cu el despre sarcinile pe care le va avea fiecare în noul cămin, de la cine face cumpărăturile până la cine duce gunoiul.
  2.  Fiţi toleranţi unul faţă de celălalt. Deşi poate părea uşor, mutatul împreună reprezintă o schimbare importantă în relaţia voastră, care necesită un anumit timp de acomodare. Până acum ai stat de una singură şi, brusc, întreaga ta intimitate dispare. În plus, într-un cuplu, fiecare are obiceiurile şi tabieturile sale, iar unele pot părea de-a dreptul enervante pentru celălalt. Urăşti când îi vezi lucrurile aruncate prin casă, în timp ce el este exasperat de tonele de cosmetice care ocupă tot raftul din baie. Nu vă faceţi probleme! Trebuie să aveţi răbdare unul cu celălalt şi să discutaţi despre lucrurile care vă deranjează.
  3.  Discutaţi aspectele financiare. Nu vă mutaţi împreună înainte de a purta o discuţie serioasă despre chestiunile economice. Veţi împărţi cheltuielile sau va avea fiecare banii săi? Care sunt lucrurile de care aveţi nevoie în casă? Cine le va cumpăra? Este important să punctaţi aceste aspecte pentru a nu exista conflicte mai târziu.
  4.  Luaţi în calcul posibilitatea unei despărţiri. Da, ştim, nu vrei să auzi cuvântul „despărţire“ chiar în momentul în care urmează să vă mutaţi împreună, dar ar fi mai bine să fiţi pregătiţi pentru orice situaţie. Până la urmă, o simplă discuţie privind ce se va întâmpla cu bunurile voastre în cazul în care vă separaţi nu va conduce automat la o despărţire. În acest fel, demonstraţi că sunteţi două persoane mature şi responsabile, capabile să discute despre orice problemă.

Leave a comment