8 filme despre cumpărături

Mai e foarte puţin până la luna cadourilor (şi mai puţin până la Black Friday). Aşadar, v-am pregătit o retrospectivă a celor mai simpatice filme cu şi despre cumpărături.

Noi spunem că nu există femeie căreia să nu-i placă să meargă prin magazine în căutarea cele mai frumoase rochii şi a celor mai interesante accesorii. Şi că, în luna cadourilor (sau în zilele în care reducerile devin de nerefuzat) nebunia cumpărăturilor ne cuprinde pe toţi, fără nici o excepţie. Uneori, shoppingul poate fi doar… vizual, ca în Breakfast at Tiffany’s, rafinat ca în Sex and the City, fără limite ale cardului ca în Cluless sau chiar isteric şi necontrolat ca în Confession of a Shopaholic.

Retro style: Pentru Holly Golightly, shoopingul e singurul lucru care contează şi care îi calmează nervii. Ochelari de soare imenşi, o rochie neagră şi un colier de perle: Holly are outfitul perfect pentru cumpărături, unul care a făc ut deja istorie. Pentru frumuşica de Julia Roberts, shoppingul devine mult mai distractiv în Pretty Woman, mai ales când învaţă de la zero cum trebuie să se îmbrace cu adevărat (fără cizme lungi din vinilin), cum trebuie să mănânce şi cum poate aprecia muzica de operă.

 

În vitrină: Ce au în comun Claire Danes în Shopgirl şi Kim Cattrall în Mannequin? Ambele lucrează ca vânzătoare într-un magazin, care, în timp ce îşi caută iubirea vieţii, se confruntă, în fiecare zi, cu tot felul de cumpărătoare şi cu mofturile lor.

 

 

Războiul hainelor? Anne Hathaway şi Kate Hudson ajung în sfârşit în faţa altarului! Problema este că personajele lor, două foarte bune prietene, şi-au programat nunta în exact aceeaşi zi, iar căutarea celor mai frumoase accesorii şi a celor mai spectaculoase rochii de mireasă le transformă în inamice în Bride Wars! La fel de mult se indiviază şi se urmăresc şi liceencele de bani gata din celebrul de acum film Clueless (vă mai amintiţi de garderoba enormă, dar perfectă organizată a personajului principal?).

 

 

Cumpărături extreme: Că cele patru prietene din Sex and the City aveau o obsesie bolnăvicioasă pentru pantofii de designer (mai ales dacă sunt Manolo Blahnik) sau genţile Prada nu mai e un secret pentru nimeni. Iar mania pentru cumpărături le pune, de multe ori, în situaţii care mai de care mai haioase. Nu extreme, însă, aşa cum i se întâmplă Rebeccăi în Confession of a Shopaholic!

 

 

Faceţi un exerciţiu: ori de câte ori simţiţi că valul cumpărăturilor vă ia pe sus şi că bugetul începe să sufere, uitaţi-vă încă o dată la Confession of Shopaholic. Serios, merită!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s