Învaţă să te epilezi la tine acasă cu miere şi zahăr


Este destul de costisitor să mergi la salon ca să te epilezi cu ceară caldă, iar benzile de ceară rece pe care le poţi folosi acasă nu au chiar aceleaşi rezultate. Uite cum îţi poţi face acasă un amestec cald, cu care să te epilezi la tine acasă!

Cum faci “ceara” din miere şi zahăr

Ai nevoie de o ceaşcă de zahăr granulat, o ceaşcă de miere şi jumătate de ceaşcă de suc de lămâie. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să topeşti zahărul la temperatură mică spre medie, fără să-l arzi. După ce s-a topit tot, adaugă mierea, amestecând cu o lingură de lemn. Adaugă şi sucul de lămâie şi amestecă în continuare până ce ajunge la o consistenţă asemănătoare cu cea a aluatului de chec. Înainte să foloseşti amestecul, lasă-l să se răcească un pic – însă nu să se şi întărească!

Cum foloseşti amestecul ca să te epilezi

Ca să te poţi epila, firele de păr ar trebui să aibă între 3 şi 6 milimetri lungime – dacă sunt prea scurte, nu le vei putea lua, dacă sunt prea lungi, s-ar putea să te doară prea tare.

Înainte să întinzi amestecul pe piele, dă-te cu puţină pudră de bebeluşi, ca pielea să fie perfect uscată şi fără sebum. După ce aplici ceara cu o spatulă de lemn, până să se întărească pe piele, lipeşte de ea şi o fâşie de material – pot fi bucăţi dintr-un tricou vechi – ca apoi să tragi de marginea materialului.

Ce faci cu amestecul rămas

Dacă nu ai folosit tot amestecul ca să te epilezi, îl poţi păstra la frigider timp de câteva săptămâni sau la congelator timp de câteva luni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s