Relatiile de prietenie, un dar pretios. 6 lucruri pe care trebuie sa le faci daca vrei sa le intretii

Relatiile de prietenie, un dar pretios. 6 lucruri pe care trebuie sa le faci daca vrei sa le intretii

Relatiile de prietenie se aseamana, intr-un fel, cu relatiile amoroase. Daca prietenia dintre voi nu este intretinuta si valorificata, legatura se estompeaza odata cu trecerea timpului. 

Fara prieteni viata este mai stearsa, de aceea este important sa stii ce sa faci pentru a-i pastra aproape, indiferent de situatie. Iata mai jos 6 lucruri pe care trebuie sa le faci in acest sens.

1. Respecta promisiunile facute

Fie ca este cea mai buna prietena sau o persoana din cercul tau de apropiati, atunci cand vrei sa pastrezi o relatie de prietenie trebuie sa-ti respecti promisiunile facute. Tocmai acesta este si sensul profund al unei prietenii, sa stii ca te poti baza pe celelalt atunci cand ai mai mare nevoie.

Sunt gesturi mici, dar care cantaresc greu intr-o relatie de prietenie. Asadar, incearca pe cat posibil sa-ti respecti cuvantul dat.

2. Fa-ti timp pentru cei apropiati

Pare un lucru banal, insa in ziua de astazi, cand timpul este dusmanul tuturor, este obligatoriu sa iti aloci macar cateva ore pe luna pentru a te vedea cu cei dragi tie. Programul incarcat de la job, faptul ca ai copii, examenele de la facultate, treburile casnice etc., toate aceste lucruri iti ocupa timpul si energia, facandu-te sa iti pui prietenii in plan secund.

Incearca sa iti planifici cate o intalnire cu ei la inceputul fiecarei luni si, eventual, intalneste-te cu fiecare in parte. Ne referim aici la acei cativa prieteni cu adevarat apropiati, nu la intreaga lista de pe Facebook.

3. Respecta-i nevoia de intimitate

Barfa, detaliile suculente ale unei povesti de dragoste fac, de multe ori, deliciul unei prietenii, in special intre doua buna prietene, insa ar trebui sa ii respecti nevoia de intimitate si sa nu ii ceri detalii pe care nu doreste sa le impartaseasca.

Iar atunci cand o face, oricat de tentata ai fi sa transmiti mai departe ceea ce ai auzit, tine doar pentru informatiile primite. Fii sigura ca prietena sau prietenul tau le-a marturisit numai pentru urechile tale.

4. Fii alaturi de ei la bine si la rau

O alta asemanare cu o relatie amoroasa, o prietenie trainica presupune ca sunteti unul langa celalalt atat in situatii placute, cat si in momente mai putin placute. De exemplu, daca o prietena de-a ta trece printr-o perioada mai dificila dupa ce a fost parasita de iubit, este de datoria ta sa-i ridici moralul si sa fii alaturi de ea in momentele triste.

5. Fii atenta la lucrurile marunte

Pentru a-ti pastra prietenii aproape, nu trebuie sa fii in fiecare clipa alaturi de ei. Este suficient sa mai conversati din cand in cand pe messenger sau prin SMS, un telefon la cateva zile etc. Prietenia nu trebuie sa fie stresanta pentru niciuna dintre parti, insa un minim de efort trebuie sa depuneti.

6. Creati noi amintiri impreuna

O sugestie buna pentru a-ti pastra vie relatia cu prietenii tai este sa aveti impreuna si amintiri noi. Oricat de frumos ar fi sa rememorati cele mai frumoase amintiri cu fiecare intalnire a voastra, este bine sa creati si amintiri mai recente. Planificati iesiri in locuri in care n-ati mai fost, reluati iesirile la munte, planuiti un Revelion impreuna etc.

Leave a comment